Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Spökhistorier

18 okt , 2012, 11.30 caritarouvinen

  Gallery

 

Våra nior, ettor och förskolebarn har tillsammans skrivit spökhistorier. De har också ritat jätte fina spökbilder. Det är alltid spännande med spöken, man vet aldrig vad de kan hitta på…

Både barnen, ungdomarna och lärarna har haft det roligt. Fina berättelser och teckningar har skapats. ”Vad skall vårt spöke heta?”

Nu skall ni få läsa en spökhistoria skriven av Janina, Jannika, Axel, Emil och Camilla.

Det arga spöket
”Det arga spöket bodde i ett stort, spökligt spökhus. Spöket hette Arg. Hans kompisar var mumier och skeletter. Herr Arg var bestämd och därför var han arg. Han fick inte så många kompisar för att han var så arg. Han tyckte om lugn och ro, därför hade han en stor hatt som han gömde sig i. Hatten var en svart cylinderhatt med ett rött band. Herr Arg sov i hatten. Om han blev väckt kom han ut ur hatten och skrämde människorna.

En dag kom människorna för att väcka honom. ”BUU, ni väcker fel spöke! skrek han. Då blev människorna så rädda att de sprang till Kina.

Nästa dag kom det ett flickspöke som ville prata med honom. Flickspöket gav honom en ros som han satt fast på sin hatt. Då tänkte han att det är bättre att vara glad än att vara arg. Då bytte han namn till herr Glad och han fick många nya kompisar.

Snipp, snapp, snut, nu var sagan slut.”

 

Kommenteringen är stängd.