Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Skida 150km på 12h???

10 mar , 2013, 21.14 Minttu Myllynen

 

Jag kan lova att nästan alla lärare i vår skola tänkt extra mycket idag på vår gymnastiklärare och trillingpappa Tomas Ekman. På fredagen skapade han nämligen den öppna Facebook-gruppen ”Hiihtotempaus-skidhändelse 10.3.2013”. På gruppens timeline skriver Tomas så här:

”För snart tio år sedan föddes trillingarna Malena, Artur o Eddi. Då de var så små måste de ligga i värmekuvöser. Nu har tiden kommit att tacka för det…. Efter att förra söndagen värmt upp under Vasaloppet tänker jag inkommande söndag, den 10 mars 2013, skida mellan 07-19 i Käla i Kyrkslätt.

Jag utmanar Dig genom att betala minst 10cent/km jag hinner avverka under denna tid. Inbetalningen sker till Lastenklinikoiden Kummit kontonummer FI29 1470 3000 2040 01 och som referens skriver du HIIHTO.

Inbetalningen skall ske inom mars månad och i början av april meddelar jag resultatet. Målet är att kunna bidra till en värmekuvös vi Barnkliniken i Helsingfors.”

Till en början hade gruppen 58 medlemmar, men på lördag kväll mer än tusen och i skrivande stund över 1700. Under dagens lopp har vi fått mellanrapporter och bilder från skidspåret och jag instämmer i Jonas-kollegans kommentar: ”Wow, vilken insats både före och under skidningen… Det här var ju ännu mer spännande att följa med än Vasaloppet (tack för mellanrapporterna)…”

Artur, Eddi och Malena hejar på pappa Foto: Katarina von Numers-Ekman

Slutresultatet Foto: Katarina von Numers-Ekman

Vi har många lärare som gör skillnad men idag har en av oss definitivt gjort mer skillnad än andra – tack för det! Nu väntar vi med spänning hur många euro Tomas och hans sponsorer, som kanske blir ännu fler(?), lyckas få ihop.

2 kommentarer

  1. Carita Rouvinen skriver:

    Detta var dagens samtalsämne bland lärare, bland elever, i sociala medier och i TV (http://arenan.yle.fi/tv/1822204). Detta är ett otroligt fint initiativ, du är dagens hjälte, idol och kändis. Tack Tomppi!

  2. Carita Rouvinen skriver:

    Skidhändelsen noterad i dagens HBL (papperstidningen), den mest lästa artikeln på HBL:s nätsida, se också artikeln i Västra Nylands bilaga Mitt i Nyland.

Kommenteringen är stängd.