Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Kram och skratt!

16 feb , 2012, 22.37 Karin Asunmaa

 

Det är trängsel i skolans aula. Elever skall ut på rast, till sina skåp och söka sig till sin nästa lektion. Det är brått och trångt. Ibland ser man sura, trötta miner och hör dämpad diskussion. Men väntas nu, nåt konstigt är på gång… Nu hörs glada röster och en massa glatt tonårsskratt. (Vad är bättre än det?) Hej, får jag krama dig? Fniss. Skratt. De kramar varann!

Ja, i Winellska skolan har vi haft en mycket trevlig temavecka på gång. På måndagen hade väneleverna ordnat en hattdag, då alla i skolan fick ha på sig en rolig hatt eller mössa. På tisdag, vändagen, hade vi kramdag. Väneleverna delade ut papperstallrikar som hängdes runt halsen och varje gång man kramades fick man skriva sitt namn på kompisens tallrik. Ganska enkelt, men mycket roligt. Och på onsdag kunde man välja att klä sig enligt en färgkod som berättade nåt om en själv. Detta, och mycket mer har våra duktiga vänelever jobbat med. Det känns bra att se hur roliga och finurliga grejer våra elever kommer på.

Idag har Winellska skolans elever och lärare fått ta del i abiturienternas penkis. Vi fick titta på Disney-utklädda abin under temat Abi On Nice. Det blev en hel del skratt igen.

När jag tänker efter så har vi skrattat och kramats mycket denna vecka. Det har varit roligt att vara i skolan på grund av denna temavecka, men också för att vårt efterlängtade sportlov börjar på fredag. Största delen av arbetet är nu undanstökat och man kan unna sig att ha litet roligt också, för det behövs ju, eller hur? Vi behöver nog skratta tillsammans med våra vänner, familjen, kolleger, eller kanske med hunden. Det gör så gott! Den som har skrattat mycket en dag brukar känna av de positiva biverkningarna länge. Likaså mår många av oss bra av att bli kramade.

Jag hoppas att alla sportlovsfirare skall ha en härlig lovvecka. Själv tänker jag hälsa på min gamla högstadiekompis och skratta riktigt extra mycket i reserv.

Kram till er alla!

 

En kommentar

  1. Carita Rouvinen skriver:

    Tänk att lärarkramarna också var populära!

Kommenteringen är stängd.