Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Fotbollsturnering i Vasa

12 Nov , 2012, 13.04 caritarouvinen

 

 

 

Texten nedan är skriven av min elev Elin Männikkö.

Flickornas skolfotbollslag spelade förspelen på konstgräset nere vid Varuboden Arenan i Kyrkslätt. Vi vann första matchen mot Sököviken 3-1. Den andra matchen mot Mattliden vann vi med resultatet 7-1. Det betydde att vi skulle få åka till Vasa för att spela i finalen.

Två veckor senare på onsdagen vaknade vi tidigt för bussen startade till Vasa  kl. 5.30 från Winellska skolans skolgård. Vi delade buss med Hagelstamska skolan från Grankulla. Resan dit räckte cirka sex timmar. Vi sov nästan hela vägen och stannade på ABC efter tre timmars resa.

Då vi kom fram till Vasa så hade vi ungefär en timme tid på oss att göra oss klara för vårt första spel. Vi spelade mot vinnarna av turneringen och vi förlorade 10-0, vi gjorde ett mål men i eget mål. Sedan övernattade vi i Norvalla i en egen stuga. På kvällen simmade vi i en liten simhall.

Medan de andra skolorna spelade och duschade såg vi på pojkarnas final, Ekenäs vann. Vi förlorade alla matcher förutom en som blev jämt spel. Vi var klara för hemresa redan klockan 13.00, men Hagelstamska skolan som vi delade buss med spelade så bra att vi kunde starta vår hemfärd först klockan kl. 15.30.

När vi satte oss i bussen så luktade det hemskt för alla hade sina svettiga saker hängande på hatthyllan. Hemresan räckte också sex timmar. Vi var hemma klockan 22.10. Vi var alla trötta nästa dag i skolan efter den långa resan.

Vi hade en jätte rolig resa!

Kommenteringen är stängd.