Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Två FM-guld i skolhandboll

12 apr , 2013, 13.15 caritarouvinen

Förra året tog pojkarna guld i skolhandbollen mot många odds och i år hade vi förlorat många bra spelare som gått ut nian. Så vi tänkte som vi gjorde i fjol: ”Vi får kanske högst silver eller brons”. Vi hade inte vunnit lika många matcher som ifjol, men vi kom ändå till finalturneringen. Stämningen var på topp och spänningen steg för varje minut.

Den första matchen började ganska jämnt eller egentligen otroligt jämnt. Efter att samtliga spelare hade ”vaknat”, tog vi hem matchen mot Karis med ställningen 18-17 och målvaktens räddningsprocenten var 39,5%.

Finalmatchen mot Pargas började ganska trögt, efter sex minuter var ställningen 3-0 till Winellska skolan. Målvakterna Lukas och Peik jobbade bra från början till slut, de var en stor tillgång i laget. Ian och Vincent började leka mot slutet när segern var säker och matchen mot Pargas slutade 27-14. VI VANN!

Texten skriven av: Ian Martin och Peik von Essen

Flickorna klarade sig lika bra och fick guld i skolhandboll. Alla var taggade för matcherna och nervositeten fanns i allas kroppar. Vi hade en bra inställning, vi tyckte det viktigaste var att vi spelade bra och det gjorde vi. Efter att ha vunnit mot Grankulla med några få mål visste vi att vi var med i finalturneringen.

Finalen var en jämn match, men vi vann över Maunula med några mål. Alla var glada över att ha spelat en bra turnering och över att vi hade presterat bättre det här året med guldmedalj än flickorna ifjol då vi blev fjärde.

Texten skriven av: Tanya Krause

Ett stort GRATTIS till alla inblandade!  Fint jobbat!