Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Kulturkarnevalen 2013

13 Nov , 2013, 13.15 caritarouvinen

  Gallery

Kulturkarnevalen låter kanske som det mest tråkiga, att kolla på konstverk och lyssna på klassisk musik. Men faktiskt så är KK allting annat än det! Kulturkarnevalen innebär en massa skoj, skratt och underhållande verksamhet för 13 till 18-åringar.  Där finns alla möjliga labb t.ex. DJ labbet, Vogue dans & Rockdonna.

Karnevalen är bra ordnad och stämningen kommer så fort man sätter sin fot i lokalen Kulturkarnevalen hölls året 2012 i Karis och detta år i Lovisa. Mat bjöds fem gånger om dagen, så man behövde inte gå omkring och svälta en enda sekund. Ni alla som har chansen att åka til Kulturkarnevalen, åk ! Ni kommer inte att ångra er.

Skrivet av Wilma åk 8

Kulturkarnevalen började på torsdag kväll då alla anlände och slutade på söndag eftermiddag då alla åkte hem.

På fredagen och lördagen klockan nio till fem hade vi labb (workshop). Fast på kulturkarnevalen heter det labb.  Man väljer ett labb när man anmäler sig. Det finns många olika labb som Wilma redan gav exempel på.

Efter labben har man kvällsaktiviteter som är bl.a. drop in labb, karaoke, open stage och konserter. På lördag kväll var det karnevalfest med labbpresentationer och disco.

Det är tystnad klockan ett, men ingen sov då. Man vakar ganska mycket och stiger upp tidigt så sömnbrist får man räkna med. Man sover i skolors klassrum i antingen flickrum, pojkrum eller blandat.

Där finns inga lärare eller något sånt utan det är Kulturkarnevalens personal som ordnar allt. Personalen består oftast av unga, men det finns också vuxna där. Där finns också säkerhetsvakter som håller koll på läget. Alla i personalen och säkerhetsvakterna är jätte snälla och trevliga.

Kulturkarnevalen ordnas nästa år i Österbotten och troligen i Vasa. Så alla ni som läser detta skall komma dit nästa år. Det är verkligen så roligt och alla är jätte snälla och trevliga. Labbena är också roliga det finns så mycket att välja mellan.   Jag kan lova er att ni inte kommer att ångra er.

Skrivet av Christina åk 8.

Fotografier av Winellska skolans elev Mathilda åk 8 (http://mathildakatarina.forme.se/)

Texten ovan är skriven av Winellska skolans elever Wilma och Christina.

Läs mera på blogglabbets blogg som skrevs under kulturkarnevalen: http://kul13.wordpress.com/

Eldlabbet: https://www.youtube.com/watch?v=hL_nC1VpEUk#t=12

Kommenteringen är stängd.