Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Julberättelse 2015

27 Nov , 2015, 14.50 caritarouvinen

 

Winellska skolans traditionella julberättelse börjar igen. Berättelsen är en följetong. Följ med oss på resan.  Trevliga lässtunder!

 

DEL 1

Det var en gång en julgubbe som ägde en grön banan som var mycket omogen. Julgubben ville veta hur bananen skulle mogna.

Julgubben reste med den gröna bananen till Afrika till en bananplantage för att skaffa hjälp till bananen. Jamahl, julgubbens kompis, ägde plantagen. Jamahl var en stor muskulös asiat som tyckte om att leka gangster. Han skrämde nästan livet av julgubben genom att ta emot honom med ett leksaksgevär i handen.

Julgubben blev så rädd att han tog fram sin gröna banan och sköt Jamahl med den. Inte visste julgubben att bananen egentligen var en magisk trollstav som gjorde att Jamahl förvandlades till en…

Skrivet av 9G

DEL 2

Klass 8A fortsätter berättelsen.

… noshörning med tre horn, det första i pannan och det andra i nacken och det tredje hornet i stora runda stortån. Noshörningen blev ledsen över hornen. De var ju så fula och tunga. Sedan tröstade julgubben noshörningen. Han gav som present ett presentkort till en skönhetsoperation där man skulle ta bort noshörningens horn. Detta blev noshörningen ändå inte glad över för han tyckte att alla borde få vara sig själva så han tackade nej till julgubben.

DEL 3

Klass 7D fortsätter berättelsen.

Noshörningen gick med julgubben till tomteverkstaden, ni vet ju att det finns tomteverkstäder i alla världsdelar. I tomteverkstaden träffade de en hund som var glad. Hunden sprang fram till julgubben och sa:

-Kan jag få julklappar för jag har varit snäll?

-Ja det kan du, sa julgubben.

Noshörningen blev arg då han inte fick några julklappar, han stampade julgubben på lilltån så den hamnade i paket.

Nästa dag kom julgubben ridande på en liten babian till plantagen för att han hade så ont i lilltån. Där sålde han den magiska bananen, blev rik och fick en massa presenter. Men bland presenterna fanns en…

DEL 4

… en magisk röd banan. Julgubben kastade bort bananen för att den påminde honom för mycket om den omogna gröna bananen som förvandlat Jamahl till en noshörning.

En stund senare låg bananen på vägen bredvid julgubben igen.

-Vad i tomtegröten är det här? undrade julgubben.

-Hej! Titta hit, sa en pipig röst. Julgubben tittade neråt och såg att den röda bananen pratade med honom.

-Jag kan hjälpa dig och Jamahl. Jag känner en forskare med namnet Oscar Hulk Jr. Han bor i Brasilien. Åk till Rio de Janeiro och sök upp Dr. Hulk, han kan ha ett botemedel mot öhömm… noshörningar, sa bananen.

Julgubben ringde till Jamahl.

-Hallå, sade Jamahl.

-Jamahl, vi ska åka på ett äventyr!

Skrivet av 7F

DEL 5

7A fortsätter berättelsen.

-Vart?

-Till Rio de Janeiro!

-Ok.

De åkte iväg samma dag och kom fram på morgonen. De hyrde en bil på flygplatsen och åkte till Dr. Hulks labb. Inne i labbet var allt råddigt och ingen Dr. Hulk syntes till. De hittade en lapp på ett bord där det stod att Dr. Hulk blivit kidnappad och för att få tillbaka honom ville kidnapparna ha julgubben i utbyte…

DEL 6

7G (Lia, Annika, Lukas, Emma och Jere) fortsätter…

Julgubben och Jamahl tänkte ”vajulgröt” och så hittade de på att de skulle hitta en tönt som den röda bananen kunde trolla till julgubbe.

Jamahl och julgubben gick till torget och kidnappade en pojke därifrån och förvandlade honom till en julgubbe med den röda bananen. Men han blev ingen julgubbe, han blev en…

DEL 7

… en unihamster, en blandning av en hamster och en unicorn det vill säga en hamster med horn i pannan. Den ljusröda unihamstern hade på sig en pink tomteluva för att dölja hornet, den hade vingar och kunde flyga.

Julgubben insåg att unihamstern kunde döda folk med sitt horn och skickade unihamstern till Dr. Hulks kidnappare. Unihamstern dödade alla kidnappare, befriade Dr, Hulk och gömde sig sedan i julgubbens skägg. Unihamstern blev snäll igen och lovade att aldrig mera döda folk. Efter det blev unihamstern och julgubben bästa vänner.

Lyckas Dr. Hulk få fram ett botemedel mot noshörningar och unihamstarar? Hinner julgubben hem i tid till julafton?

DEL 8

Några timmar senare, tillbaka i labbet, framställer Dr. Hulk ett botemedel. Han sätter peppar och salt i botemedlet och ”poff”, det blir grönt. Han samlar hela skaran: noshörningen, unihamstern och julgubben. Dr. Hulk ger noshörningen en droppe botemedel. Unihamstern vill också ha en droppe, i hopp om att kunna bli en pojke igen. I allt detta stök blir julgubben törstig och grabbar tag i det första bästa glaset han ser, dricker botemedlet och plötsligt blir julgubbens mustasch grön. Samtidigt pyser och ryker det runt noshörningen och unihamstern…

Skrivet av 3B

AVSLUTNING

 och de förvandlades tillbaka till  människor. Julgubbens mustasch försvann och han fick leva med det. Han började även tappa hår och han blev skallig. Så han blev tvungen att börja använda peruk och låtsas mustasch. Julen närmade sig och barnen fick sina presenter i tid.

GOD JUL!!

Kommenteringen är stängd.