Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Teater Taimine i skolan

19 okt , 2016, 12.03 caritarouvinen

 

Pjäsen Var god av teater Taimine  (http://taimine.fi/ohjelmisto/var-god/) har idag spelats i Winellska skolan för åk 7-9. Pjäsen är aktuell på många plan då den får publiken att fundera över livet, flyktingar och godhet. Hurdan är en god människa, hur kan man bli en god människa, hur kan man vara god mot andra och hur kan man släppa sina egna demoner?

14729333_1141089252639106_786839377086814411_n

 

Åttor berättar om teaterupplevelsen…

Pjäsen ”Var god” var helt bra och väckte många känslor, men den var lite brutal och våldsam. Det är en riktigt bra pjäs på två språk, finska och svenska.

Vi tycker ändå att det borde har varit flera skådespelare och att den skulle har fått vara mer dramatisk. Vi tycker också att den skulle ha fått vara roligare och ha mer humor. Därför får pjäsen vitsordet 7/10.

 

Artur och Emilia i åk 7 berättar om teaterupplevelsen…

Pjäsen var bra och tog upp många ämnen som t.ex flyktingar och våld i hemmet. Vi tyckte att pjäsen var bra för att den gav  oss förståelse hur det är i världen idag. De två skådespelarna var bra för de spelade alla roller och de gjorde det med inlevelse. Man hängde bra med i pjäsen sen när man uppfattade innehållet.

I pjäsen använde man både svenska, finska och en del engelska uttryck, vilket ger möjlighet att man också kan spela pjäsen i finska skolor. Pjäsen hade en del svordomar men de förekommer också i dagliga livet, därför rekommenderas pjäsen för högstadieklasser eller äldre elever.

Den var bra och intressant, men kunde ha varit lite mera humor. Vi tycker också att pjäsen skulle kunde ha fortsatt från det ställe där den slutade en liten stund till.

Vitsord: 9/10

Kommenteringen är stängd.