Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Nya dagar och olästa blad

10 jan , 2012, 15.08 Karin Asunmaa

 

Det nya året har börjat, och skolan med den. Såsom efter sommaren, känner sig de flesta litet ur gängorna även efter jullovet. Först varvar man ner, och sedan en dag skall man varva upp igen. Ni vet, tidiga morgnar, nya kurser, en massa saker som skall börjas. Man skall ta i med ny energi och nya visioner. Det är hård press på det nya livet i det nya året som kanske blir helt annorlunda och tusen gånger bättre än det gamla. Man kanske inte riktigt kan fortsätta där man blev före julen…

Samtidigt som jag ogillar denna press som sätts på det nya året med nyårslöften om bot och bättring är det nog också skönt att börja om. (Det kan man i och för sig göra på en vanlig tisdag om man vill, eller hur?)

Igår började vi med en ny kurs i finska, och tossade iväg i det vackra vintervädret till kommunbiblioteket nere i byn. Det var trevligt att stiga in där och rota i hyllorna. Så många olästa böcker! Vilken skall jag ta? Vem vet, kanske just den boken jag tog i min hand blir jättebra?

Alla hittade något att läsa. Simpelt och bra. Med våra olästa blad i händerna traskade vi tillbaka till skolan.

Jag hoppas att alla skall få en riktigt bra fortsättning på det nya året, att det ska finnas rum och möjlighet till att förverkliga sig, eller göra det som bara känns bra. Jag önskar speciellt att så många elever som möjligt känner att det är trevligt att komma till skolan. Hoppas det nya bladet som vi svänger till berättar om vänskap, hänsyn och nya möjligheter. Vad tror du att väntar på dig?

Kommenteringen är stängd.