Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Åttorna öppnar ridån till arbetslivet

12 jan , 2012, 09.27 Margit Ellfolk

 

Första veckan efter jullovet har knappt hunnit köra i gång ordentligt när det är åttondeklassisternas tur att gå på PRAO. De flesta minns säkert sin första PRAO-plats, och många kanske kommer ihåg sin första PRAO-dag. Nervösa steg till arbetsgivaren, förväntningar, fjärilar i magen, saknaden av skolans rutiner…. och kompisarna.

Onsdag var åttornas första dag på sin tre dagar långa praktik. Den ger åttorna en möjlighet att ta ett kort introducerande steg ut i arbetslivet och de får en inblick i hur en arbetsplats kan vara och vad man gör på olika arbetsplatser.

Åttorna har ivrigt sökt PRAO-platser, bland föräldrar, bekanta och lokala företag. Och trots att denna tredagars praktik är kort, så brukar den vara mycket uppskattad av eleverna. De får prova på sina vingar, men ännu samla mod och erfarenhet till årskurs nio då PRAO- perioden är längre.

Nästa vecka blir det spännande att höra hur åttorna haft det på sina PRAO-platser. Någon kanske medger att den varit nervös, de flesta har säkert haft roligt och kanske lärt sig något nytt, om sig själv och kanske om arbetslivet…

Kommenteringen är stängd.