Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Peta-på-en-iPad -dag

25 apr , 2012, 16.50 Minttu Myllynen

 

Lärarna har idag fått peta på iPadar under raster och håltimmar. En del stiftar bekantskap med ”paddor” för första gången, några har egna sådana och en del är bekanta med Apples andra i-produkter sedan tidigare. Frågorna är många: ”Hur kommer jag tillbaka till startsidan?”, ”Vilken app är det där?”, ”Hur tar jag en skärmbild?” osv. Vår IT-lärare och andra som använt paddor tidigare visar och hjälper till.

 

Hur kommer det då sig att vi fick iPadar till oss? Jo, skolan har haft ett Mediatek-projekt på gång och via det projektet skaffades paddorna. Nu kommer vi att utforska för vilka ändamål paddorna bäst kan användas. Vi laddar säkert ner e-böcker och olika gratisappar med vilka eleverna kan öva bl.a. matematik, logik och språk. Även för informationssökning lämpar sig paddorna perfekt.

Någon kanske undrar hur många iPadarna är – sexton stycken i en skola med nästan 750 elever. Men det här är en riktigt bra början. Nu kan vi lära oss att använda apparaterna och apparna, utbyta tankar och idéer lärare emellan och sedan i något skede kanske skaffa några paddor till. Då vet vi åtminstone att hjälpmedlen kommer i bruk och inte samlar damm någonstans.

Idag var det lärarnas tur, imorgon får eleverna börja testa de nya hjälpmedlen. Jag vet precis hur ivriga de kommer att bli.

Kommenteringen är stängd.