Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Niornas riksdagsbesök – ett möte med livet utanför skolans väggar

7 maj , 2012, 13.51 Andrea Hagström

 

I vår skola har vi inte gångavstånd till så många sevärdheter eller samhällsinstanser att det enkelt går att göra studiebesök till olika ställen. Ofast kräver varje studiebesök tid, planering och förstås pengar för resorna. Då dessa faktorer är ordnade går det givetvis att skrida till verket.

Dagen efter Hem och Skolas stora vårjippo fick årskurs nio märka att de insamlade medlen genast kom till nytta för dem själva. På onsdagsmorgonen åkte dryga etthundra niondeklassister fördelade i två av Hem och Skola sponsrade bussar, till riksdagshuset. Utan Hem och Skolas stöd hade vi inte åkt iväg. Busskostnaderna är för stora för att våra ämnespengar skulle räcka till det ändamålet.

Väl på plats togs vi emot vid dörren som riksdagsledamot Christina Gestrins gäster. Därefter följde den sedvanliga säkerhetskontrollen, varefter guidningen i huset började. Till sist fick vi träffa Christina som berättade om sitt jobb som riksdagsledamot, om arbetstider, uppgifter osv. Eleverna fick också ställa frågor. Höjdpunkten för många elever var då det bjöds på saft och choklad. Nöjda, tacksamma och med nya insikter åkte vi hem till Kyrkslätt igen.

Kommenteringen är stängd.