Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Sommaren var kort

17 aug , 2012, 12.50 caritarouvinen

 

 

Skolan har börjat med buller och bång. För ettorna var första dagen jätte spännande. Barnen kunde knappt få en blund i ögonen föregående natt. Ettornas mammor hade en tår i ögonvrån, tänk att lillan blivit så stor, tänkte de.

Tvåorna har redan väntat på att skolan skall börja, det är roligt att träffa sina kompisar. Treorna börjar läsa finska. Miten menee? Fyrorna får engelska. How do you do?

Femmorna inleder med historia. Det är inte bara att läsa innantill utan man behöver också förstå och tillämpa kunskap. Sexorna kan inte vänta på att få åka på lägerskola.

Sjuorna är nervösa, många börjar i en ny skola och hittar nya kompisar. Åttorna är inte längre sjuor, nu är de mycket äldre. Niornas sista skolår i grundskolan börjar.

Rektorn pratar på inskriptionen om att alla bör göra sitt bästa av skolåret. Konkurrensen om studieplatser efter grundskolan har blivit tuffare.

Vi är tillbaka i den riktiga skolvardagen med mycket program. Vi har mycket att lära oss.

Läsåret 2012-2013 har startat, det finns inga tysta korridorer. Skolans pussel, den nya läsordningen tas i bruk redan andra skoldagen. Tillsammans gör vi det här skolåret till ett bra år så att alla våra 740 elever och cirka 60 lärare trivs. Lycka till med studierna!

Kommenteringen är stängd.