Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Det är lägerskoledags!

5 sep , 2012, 20.44 Karin Asunmaa

 

Några elever i årskurs 6 på Winellska skolan var villiga att avslöja hurdana förväntningar och känslor de har inför lägerskolan. Två av klasserna har åkt iväg idag och en klass åker om två veckor.

På tisdag sitter sjätteklassisterna Jere, Livia, Konsta, Rebecca och Wilhelm utanför slöjden och skrattar. De är glada och hoppsiga för att de skall åka på lägerskola! De har långa listor med utrustning som skall med. Några har packat redan, nu är det bara att åka iväg.

Rebecca väntar på kajakfärd och vandring i Solvalla. Hon tycker att det skall bli spännande och roligt att åka iväg. I detta instämmer de andra. En annan klass åker till Pojo, där det också blir sportiga aktiviteter. Jere berättar att de kommer åtminstone att ha väggklättring, curling och lägerolympiad. Det lär också bli knytkalas, vilket är högt uppskattat.

Livia berättar att hennes klass åker om två veckor till Nagu och det är klart att kartan och rutten dit har studerats noggrannt. Där kommer de bla. att leka Robinson Crusoe, och ha ett disco.

Vi funderar litet kring reglerna och utrustningen. Man skall vara klädd så att man klarar sig i alla väder. På lägerskolan gäller skolans regler, vet Konsta och Wilhelm. Man behöver inte sin telefon där, för då skulle alla bara hålla på och ringa till varandra eller hänga på Facebook. Det är meningen att man skall vara tillsammans på riktigt, säger de. Inget godis behövs heller på en lägerskola. Pojkarna fortsätter ännu med att konstatera att det här är träning för att klara sig i naturen, och att man lär sig umgås bättre och känna varandra på ett annat sätt. Alla nickar och instämmer. Man kommer att få uppleva nya saker!

Så här roligt är det att åka iväg. När grupperna har kommit hem igen får vi säkert höra hur lägerskolan förlöpte, hur det blev med olympiaden och med den där Robinson (vem var han egentligen?), om disco och knytis och annat spännande.  Vi önskar alla sexor en härlig lägerskola! Njut!

Kommenteringen är stängd.