Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Inte enbart tungt

10 sep , 2012, 16.57 Minttu Myllynen

 

Många kan tycka att lärarjobbet känns givande, men samtidigt tungt. Så mycket nytt varje år med nya grupper, ämnen och kurser.

Nu i augusti-september har det, för min del, känts som raka motsatsen. Mitt jobb har varit väldigt givande och ganska lätt. Orsaken ligger antagligen i att jag fick fortsätta med min ”gamla” klass till trean. Således är det här vår tredje höst tillsammans. Eleverna har plötsligt blivit så stora! De känner till klassens rutiner och hur jag vill ha det. De vet vad jag förväntar mig av dem och de vet även vad de kan förvänta sig av mig. De hittar till de rätta utrymmena i vår stora skolbyggnad, de kan gå till skolans biblioteket för att låna böcker, de kan hålla reda på sina egna saker och sköta sina läxor.

Det går inte åt en massa tid och energi, för någon av oss, att öva in och lära sig de där helt elementära färdigheterna som krävs för att man ska kunna gå i skola. Som lärare kan man inte bli annat än häpen och nöjd – vilket jätteskutt från ettan till trean! Härifrån är det bra att fortsätta vidare, mot nya utmaningar.

Kommenteringen är stängd.