Stort och smått i vår skolas vardag

Okategoriserad

Skolgudstjänst 22.5.2013

23 maj , 2013, 22.00 caritarouvinen

 

 

På onsdagen sjöng ca 740 elever och många lärare psalmerna ”Måne och sol” och ”Den blomstertid nu kommer”. Fastän vädret var tråkigt så var stämningen på topp. I kyrkan stannar vi upp och lugnar ner oss under en stressig tid. Vi ser framåt samtidigt som sommarlovet redan knackar på dörren.

Också våra elever deltog i vårgudstjänsten med sång och musik. Jag vill citera några rader ur Brian Adams sång ”Heaven” som blev kvar i mitt minne efter gudstjänsten: ”And love is all that I need. And I found it there in your heart”.  Glöm inte att alla behöver kärlek.

Niornas pojkar var stolta över att kunna ”Fader vår” utantill, de bad med hög röst och vår vänklass pojkar tittade med förvåning på dem. Vänklassens pojkar ville också delta i bönen så det blev ett högt amen. Det är tydligt att vänklasserna har en bra inverkan på varandra.

Vad är viktigt i livet? Prästen tog upp olika synvinklar om vad som är viktigt för oss i dagens samhälle och hon frågade av barnen och ungdomarna vad de tycker. Vänner och glädje kom barnen och ungdomarna fram till. Jag skulle vilja tillägga familjen.

På tillbakavägen diskuterade jag med skolans 80-årige skolfarfar. Han anser att hälsan och ett fritt Finland är viktigast. De flesta av oss som bor i Finland har det så bra att vi inte förstår eller kommer ihåg att uppskatta många saker som är självklara för oss som t.ex. ett fritt Finland, mänskliga rättigheter, naturen, mat, goda vänner, vår familj och ett kärleksfullt hem.

Det som är viktigt i livet kan ändra med tiden. Vad är viktigt för dig?

Kommenteringen är stängd.